Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ [Ευαγγελίας Ευσταθίου, Εκδόσεις Λιβάνη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Νίνα Μάνεση είναι ένα κορίτσι που αναζητά τη χαμένη του αθωότητα και το όνειρο κατασκευάζοντας αγγέλους. Όλη της η ζωή είναι ένας λαβύρινθος από ψέματα κι επικίνδυνες ακροβασίες ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, την οργή και την ελπίδα.
Ο Αντόνιο Ντρέιζεν, πλούσιος, διάσημος και πανίσχυρος πια, δεν ξεχνά πως η ζωή του θα μπορούσε να ήταν γεμάτη αγάπη, αν κάποιος δεν του στερούσε τον άνθρωπο που λάτρευε.
Ο έρωτας μοιάζει ανίσχυρος μπροστά στα πάθη του παρελθόντος.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

Το ντεμπούτο της Ευαγγελίας Ευσταθίου στο χώρο της λογοτεχνίας έγινε με ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα, ίντριγκες και συγκλονιστικές αποκαλύψεις.


Ο μύθος της προϊόν μιας αστείρευτης, όπως αποδείχθηκε αργότερα, φαντασίας διαβάζεται ευχάριστα και κυλάει γρήγορα παρά το μεγάλο αριθμό σελίδων. Με λόγο που ρέει, χωρίς να κουράζει με περιττές επαναλήψεις και με πλήθος ρεαλιστικών διαλόγων η συγγραφέας πλάθει μια ιστορία ανατρεπτική συνθέτοντας έτσι μια σύγχρονη περιπέτεια μίσους.

Η σαγηνευτική της πένα συνδράμει στην εξέλιξη της ιστορίας μια και οι περιγραφές της σε σκηνές κομβικές για την πορεία της ιστορίας ανεβάζουν την αδρεναλίνη του αναγνώστη στα ύψη και η αγωνία χτυπά κόκκινο με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να αφήσει το βιβλίο από τα χέρια του. Με την περιγραφική της δεινότητα σκιαγραφεί γεγονότα και οδηγεί τους άριστα ψυχογραφημένους ήρωες της σε λάθη, πάθη και σε πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Το πλήθος των μηνυμάτων που βομβαρδίζουν τον αναγνώστη ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αξία του έργου, προκαλώντας τον αναγνώστη να υποκύψει σε εσωτερικές αναζητήσεις σύμφωνα πάντα με τη δράση των ηρώων. Οι ρεαλιστικοί διάλογοι συμβάλλουν στη σωστότερη σκιαγράφηση των χαρακτήρων και μέσα από αυτούς ο αναγνώστης συμπορεύεται με τους ήρωες και τους συμπονεί.

Οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ της Ευαγγελίας Ευσταθίου, είναι ένα χορταστικό μυθιστόρημα, στο οποίο σκοτεινοί ήρωες, υποκινούμενοι από μίσος εμπλέκονται στη ζωή άλλων και την επηρεάζουν ριζικά, ζητώντας εκδίκηση. Το λυτρωτικό τέλος είναι μια ανάσα αισιοδοξίας δείχνοντας στον αναγνώστη πως το μίσος δεν θρέφει αλλά τρέφεται από τον άνθρωπο και πως η εκδίκηση δεν σημαίνει απαραίτητα και λύτρωση. Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης με στοιχεία θρίλερ που θα σας καθηλώσει.

Συγχαρητήρια!

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

2 σχόλια:

  1. Είναι ένα από τα 3 βιβλία της Ευαγγελίας που δεν έχω διαβάσει!!
    Διαβάζοντας την άποψη σου για αυτό νομιζώ πως θα το προμηθευτώ άμεσα ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη και ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Αν σου αρέσουν τα ανατρεπτικά βιβλία με ίντριγκες και σκοτεινούς, ανεξιχνίαστους χαρακτήρες να σπεύσεις να το διαβάσεις.

      Καλή συνέχεια και καλές αναγνώσεις.

      Διαγραφή

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;