Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΣΟΥ [Αγγελικής Νικολούλη, Εκδόσεις Καστανιώτη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μια νεαρή και όμορφη κοπέλα εξαφανίζεται μες στη νύχτα. Στη μικρή επαρχιακή πόλη, αστυνομία και ντόπιοι λένε ότι χάθηκε στο δρόμο του εύκολου χρήματος. Μια δημοσιογράφος-ερευνήτρια αναχωρεί αμέσως για το ταξίδι της αναζήτησης. Με οδηγό τη διαίσθηση, ξεκινά από ένα παράξενο όνειρο για να φτάσει αργότερα σε μιαν απίστευτη αποκάλυψη. Μπαίνει σ' ένα παρασκήνιο με υπόπτους, όπου ο ένας οδηγεί στον άλλο και όλοι μαζί συμμετέχουν σε μια τρελή ιστορία με γρίφους και αινίγματα. Αναζητά τον ένοχο απ’ τα σημάδια του. Παίζει μαζί του "τη γάτα με το ποντίκι". Μια αλλόκοτη σχέση την δένει με το δράστη. Η παράσταση δείχνει να μην έχει τέλος.

Μια πόλη-μυστήριο, με ανθρώπους που λένε λίγα αλλά ξέρουν πολλά. Ένα κρυμμένο ημερολόγιο, με αμαρτίες από το παρελθόν και προφητείες για το μέλλον. Ίντριγκες, έρωτες και πάθη, σε έντονους, κινηματογραφικούς ρυθμούς, με την αγωνία να μην εγκαταλείπει ποτέ τον αναγνώστη. Μια συναρπαστική περιπέτεια, ένα σενάριο από εκείνα που μόνο η ζωή ξέρει να γράφει.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Η Αγγελική Νικολούλη είναι σε όλους μας γνωστή. Δεν είναι ευρέως γνωστό βέβαια το έργο της σχετικά με τη διαλεύκανση πολλών εγκλημάτων και υποθέσεων που οι αρχές δεν κατάφεραν να εξιχνιάσουν. Στο πρώτο της βιβλίο καταγράφει τα γεγονότα όπως η ίδια τα έζησε στην διαλεύκανση μιας υπόθεσης όπου απασχόλησε για καιρό τα media.

Το πρώτο βιβλίο της Αγγελικής Νικολούλη, το οποίο είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, είναι ένα μικρό και ευκολοδιάβαστο αναγνωσμα. Μου πήρε μόλις τρεις ώρες για να το ολοκληρώσω μιας και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Φαίνεται από τις πρώτες αράδες πως η συγγραφική ικανότητα της δημοσιογράφου-ερευνήτριας θέλει δουλειά, η αφήγηση σε α' πρόσωπο θυμίζει ρεπορτάζ, αφού είναι απλά η καταγραφή των γεγονότων. Λείπουν τα σχήματα λόγου που χρησιμοποιεί ένας συγγραφέας καθώς και η κινηματογραφική πλοκή που σε τέτοια αναγνώσματα σου κόβει την ανάσα. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς εύκολα να το αφήσει από τα χέρια του ακόμα και όταν ο δολοφόνος σκιαγραφείται έντονα. 

Ωραία ιστορία, πολλοί ύποπτοι, πολλά στοιχεία τα οποία αν είχαν γραφτεί με τρόπο τέτοιο ώστε να μην μοιάζει με ρεπορτάζ θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα από τα ωραιότερα βιβλία αστυνομικού είδους. Ελπίζω η εμπειρία που θα αποκτήσει ως συγγραφέας να δώσει στους αναγνώστες της εξαιρετικά αναγνώσματα.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;