Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ [Xρυσηίδας Δημουλίδου, Εκδόσεις Λιβάνη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η 'Έλλη, μια νέα και ωραία γυναίκα, κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Μύκονο, νιώθει να έλκεται ερωτικά από έναν πανέμορφο νέο, τον Αλέξανδρο, που είναι όμως ομοφυλόφιλος. Κατορθώνει στην πορεία να μετατρέψει την παράξενη αυτή έλξη σε πραγματική φιλία, η οποία με το πέρασμα των χρόνων συνεχώς μεγαλώνει μέσα από τις εμπειρίες τους, τους έρωτές τους, τις χαρές, τις λύπες και τη μοναξιά τους, ώσπου ο Αλέξανδρος εξαφανίζεται απρόσμενα από την ζωή της και η Έλλη μαθαίνει ότι έχει αποφασίσει να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου.......



ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Το πρώτο βιβλίο της κ. Δημουλίδου το διάβασα από περιέργεια. Ομολογώ πως δεν είναι αυτό που περίμενα από το οπισθόφυλλο, ήταν απλά καλό. Γοητεύτηκα από την ιστορία, η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα όμως μάλλον η συγγραφική πένα της Δημουλίδου δεν είχε ωριμάσει τόσο όσο τώρα για να αποθεώσει την ουσία της ιστορίας.

Ωστόσο, αυτό το βιβλίο αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος. Η γραφή απλοική, η πλοκή λίγη μπροστά στο μεγαλείο που προσφέρει συνήθως η συγγραφέας. Βέβαια, δεν παραλείπει με έντεχνο τρόπο η συγγραφέας να μας αναφέρει τις δυσκολίες  ενός ατόμου που υποβάλλεται σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, όχι μόνο σωματικό πόνο αλλά και ψυχικό. Καταδικάζει την κατακραυγή και την μη αποδοχή του διαφορετικού.

Μια καλή πρώτη προσπάθεια, αν και θα ήθελα να το διαβάσω από τη Δημουλίδου του 2010 και έπειτα.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;