Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΑΝΟΙΑ [Αναστασίας Καλλιοντζή, Εκδόσεις Διόπτρα]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Σπύρος Παπασπύρου κάποτε βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου. Γόνος ιστορικής οικογένειας, πάμπλουτος, ικανός επιχειρηματίας απολάμβανε την αίγλη των ισχυρών και μια ζωή χωρίς προβλήματα.


Ο Ροτίμι γεννήθηκε και μεγάλωσε σ ένα χωριό της Αφρικής, μακριά από τον πολιτισμό των δυτικών, αλλά γεμάτος από εκείνα τα αγαθά που μόνο η επαφή με τη φύση και τη μάνα Γη μπορεί να προσφέρει.

Αυτοί οι δύο άνθρωποι συναντιούνται στο σήμερα, χάρη σ ένα μυστηριώδες σχέδιο που μόνο η μοίρα θα μπορούσε να εξυφάνει. Μια συνάντηση που θα πυροδοτήσει συγκλονιστικές εξελίξεις που θα σημάνουν το τέλος του κόσμου τους, όπως τον ήξεραν...

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Για άλλη μία φορά η Αναστασία Καλλιοντζή κατέπληξε τα πλήθη. Το βιβλίο αυτό είναι μία κραυγή αγανάκτησης εκ στόματος Αναστασίας. Η όπως πάντα ωμή επιλογή των λέξεων δίνουν στο μυθιστόρημα έναν ειρωνικό τόνο ο οποίος ταιριάζει απίστευτα με τα όσα γράφει. 

Αναλύει τις ζωές δύο πολύ διαφορετικών ανθρώπων, ενός μεγαλοεπιχειρηματία ο οποίος παρακμάζει με την οικονομική κρίση και ενός Αφρικάνου ο οποίος φτάνει στην Ελλάδα για να βρει την Γη της Επαγγελίας. Μαθαίνουμε παράλληλα την ζωή και των δύο, παρελθόν και παρόν και κάποια στιγμή συναντιούνται. Αλλά ακόμα και μετά από την συνάντηση, είναι άγνωστοι.

Το βιβλίο αναλύει την κατάσταση στην Ελλάδα, το ΔΝΤ, το μνημόνιο, τις απεργίες, τον ρατσισμό ,τον εγωισμό, το ΨΩΝΙΟ που κρύβουμε όλοι μέσα μας, την αλαζονεία, τα πάντα. Είναι ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημα που εξηγεί με σκληρό τρόπο την πραγματικότητα. Η ωμότητα των φράσεων, η ωραία πλοκή και οι απόψεις της Αναστασίας δένουν υπέροχα με την ιστορία. Ένα βιβλίο που αν μη τι άλλο ανοίγει τα μάτια. Το τέλος όπως πάντα όχι αίσιο, αλλά για αυτό άλλωστε λατρεύω αυτήν και τα βιβλία της! Μπράβο!*

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;